Ceràmica

El taller de ceràmica, renovat completament l’any 2019, és un espai per estimular la percepció tridimensional però sobretot per promoure la creativitat. Un tros de fang fresc és un regal per als sentits. Als nens els encanta tocar el fang i experimentar les sensacions que provoca aquest material humit, modelable i suau. Es treballa amb fang vermell i les peces elaborades s’assequen, es decoren i es couen a l’escola.

En aquesta activitat es treballa amb tres tècniques bàsiques que es desenvolupen depenent de l’edat i del nivell:

  • Treballs sobre plaques de fang (retrat del pare o la mare, màscara, calendari…)
  • Treball de xurros (tasses, cistells, gerros, collarets, pots,…)
  • Treball figuratiu i/o buidat (figures de Reis Mags, Sant Jordi, el drac, bols, escultures..).
ceramica

Il·lustració

L’activitat pretén fer confluir creativitat, experimentació i joc. L’objectiu principal consisteix a enriquir la imaginació de l’infant a través de l’aprenentatge lúdic vinculat al dibuix i la representació gràfica. Amb l’il·lustració es treballa la rapidesa visual i l’expressió gràfico-plàstica dels nens i nenes, d’una manera divertida i engrescadora.

Es tracta d’apropar la il·lustració als infants a partir dels diferents projectes que es proposen, perquè coneguin el gran ventall de possibilitats que els pot oferir; com les imatges en sèrie, per fer historietes gràfiques o petites animacions. Els materials i les eines varien en funció del tipus de projecte i de taller.

Es faran servir els llapis i el paper però també les noves tecnologies. Treballem la tècnica del collage, amb tisores i cola.

_DSC0040

Màgia de l'art

Activitat que vol apropar els nens i nenes al món de l’art d’una manera divertida i motivadora, on a partir de material reciclat o fàcil d’obtenir els infants creen petites obres d’art de manera autodidacta mitjançant la creativitat i l’imaginació de cadascú.

L’entorn en què es treballa està ple de fantasia, misteri i desperta en els nens i nenes noves emocions que crea un ambient ple de màgia. Els tallers que es realitzen giren entorn a l’estació de l’any en què ens trobem. Cada estació ens proporciona uns colors, uns materials, unes sensacions diferents i, l’observació de tot el que ens envolta ens ajuda a conèixer millor el nostre món i a desenvolupar la nostra creativitat i imaginació.