-El Canigó té servei de cuina pròpia i un equip humà de cuineres i monitors/es que gestionen el temps del migdia.
-La nostra cuina es basa en la tradició mediterrània i apostem per productes de proximitat. Fem àpats casolans que mantenen l’equilibri entre els requeriments
nutricionals i que resultin atractius i variats a la vegada. També tenim cura per atendre les diferents necessitats ja siguin per motius de salut o culturals.
-Els nostres menús segueixen les recomanacions del Programa d’alimentació i nutrició del Departament de Salut i han estat avaluats mitjançant el seu Programa de revisió de menús escolars (PReME).
-També ens ha supervisat els menús la empresa (CESNUT) experts en validació dietètica de menús.

Composició dels menús

 PrimersSegonsGuarnicionsPostres
1 DiaArròs
Pasta
Llegums
OusLàctics
1 o 2
Dies
Verdures
Hortalisses
Carns blanques
Carns vermelles
Peixos
3 o 4
Dies
Amanides variadesFruita variada

Adaptació del menú a les diferents al·lèrgies i intoleràncies

Sense glutenSense lactosaSense porcSense peix
Sense llegumsSense fruits secsSense ouDiabètics

-En la franja de temps del migdia eduquem els hàbits alimentaris i saludables treballant pel desenvolupament integral dels infants. Els alumnes de la ma dels monitors/es aprenen a ser autònoms, participatius i respectuosos. És un espai que a part de cobrir les necessitats alimentaries també els fa sentir acompanyats, escoltats i estimats.

Els hàbits que treballem al menjador

AlimentacióIniciarReforçar
Mastegar i empassar adecuadamentP3Fins a 6è
Menjar amb la boca tancadaP3Fins a 6è
Tastar tots els aliments que hi ha a l'àpat del diaP3Fins a 6è
Acabar-se tot el menjar que li han posat al platP3Fins a 6è
Saber menjar solsP3Fins a 6è
Menjar a un ritme adequatP3Fins a 6è
Menjar pa durant l'àpatP3Fins a 6è
Beure aigua durant l'àpatP3Fins a 6è
Utilitzar adequadament la forquillaP3Fins a 6è
Utilitzar adequadament el ganivet1rFins a 6è
Utilitzar adequadament la culleraP3Fins a 6è
Eixugar-se la boca amb el tovallóP3Fins a 6è
Omplir el got sense vessar l'aigua1rFins a 6è
Pelar la fruita1rFins a 6è
Tenir cura que no caigui menjar a terraP3Fins a 6è
Acabar-se tot el menjar de la boca abans d'aixecar-se de taulaP3Fins a 6è
SocialitzacióP3Fins a 6è
SocialitzacióIniciarReforçar
Saber-se posar el pitet abans de dinarP3
Rentar-se les mans amb sabó i eixugar-les sempre que calguiP3Fins a 6è
Fer ús del WC abans de dinar i desprésP3Fins a 6è
Entrar i sortir amb tranquil·litat del menjadorP3Fins a 6è
Iniciar l'àpat juntament amb tots els companys de taulaP3Fins a 6è
Empassar el menjar abans de parlarP3Fins a 6è
Mantenir-se assegut durant tot l'àpatP3Fins a 6è
Aixecar la mà per demanar les cosesP3Fins a 6è
Demanar "si us plau" i donar les "gràcies"P3Fins a 6è
Conversar amb els companys utilitzant un to de veu adequatP3Fins a 6è
Mantenir un clima relaxat amb els companys de taulaP3Fins a 6è
Recollir el parament de taula quan s'ha acabat el dinarP3Fins a 6è
Netejar bé la safata o el plat quan es desparaP3Fins a 6è
Seleccionar les restes del menjar segons si hi ha plàstic o només orgànicP3Fins a 6è
Recollir el menjar o aigua que cau a terraP3Fins a 6è
Endreçar la cadira un cop has acabat l'àpatP3Fins a 6è
Recollir a la línia tots els estris que necessitis per dinarP3Fins a 6è

-A partir de 3r els monitors de menjador es relacionen amb els nens en anglès. Es una manera mes de fomentar la comprensió i l’ús de un altre idioma.
-També a partir de 3r potenciem activament la seva autonomia organitzant-se ells sols el seguiment de la seva agenda d’activitats diàries.
-Mantenim comunicació amb el pares mitjançant els informes.

Informes de menjador

I3Diàriament
I4Quinzenalment
I5Mensualment
1r, 2n, 3r, 4rt, 5è i 6èTrimestralment